SZC logo

Kecskeméti Szakképzési Centrum

OM kód: 203041/012 | 6000 Kecskemét, Hunyadi János tér 2.

Intézmény logo

Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2023. okt. 24.


Igazgatóság

    Iskolánk 140 éves jubileumi ünnepsége

    Csak reménykedni tud bármely iskola alapítója, hogy olyan 140 éves jubileumi ünnepséget éljen meg az intézménye, mint amilyet ma a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Technikumának oktatói és diákjai szerveztek. Az iskola fennállásának 140. évét egy rendhagyó szalagavatóval ünnepelte.

    Iskolánk 140 éves jubileumi ünnepsége

    A tanárok és diákok közös színpadi bemutatkozása nem csak méltó volt, de nem nélkülözte a könnyedséget, a vidámságot sem, amit sokszor megfelelő és nem bántó öniróniával fűszereztek. Nem egyszer úgy tűnt, még a falak is kacagnak a vidám műsoron, ám drámai részek és komoly gondolatok is belefértek az ünnepségbe. A program szervezőit dicséri, hogy ezek és a korabeli visszaemlékezések is pontosan a kellő hosszúságúak voltak, így a közönség be tudta fogadni könnyen az üzeneteket. Márpedig azokból is akadt bőven.

    A fiatal végzősöket Szemereyné Pataki Klaudia köszöntötte, nem titkolt örömmel. A polgármester elmondta, nem csak a végzősöknek, de a városnak is nagy mérföldkő a mai szalagtűzés, hiszen a fiatalok Kecskemét jövőjét képviselik. Az iskolában megszerzett tudás és értékek segítenek nekik a jövőben az élet minden területén, a Gáspár András Technikumban megszerzett tudás pedig egy biztos alap.

    „Nem véletlen, hiszen a Gáspár az egyetlen. Az egyetlen középiskola a vasúton túl!” - reagált viccesen beszédében Jóljárt Zoltán Balázs igazgató, a polgármester szavaira. Kiemelte, napjainkban az iskola feladata a mai borzasztó sebességgel változó világban, megőrizni a hagyományokat. A számtalan kihívás ellenére, fejlődni! Az igazgató kiemelten mondott köszönetet annak a közel 250 főnek, akik az est programját leszervezték és azon szerepeltek.

    Nem volt kis munka, ugyanis több mint 600 vendéget szórakoztattak ezen az estén a műsorral. A szakmák vicces bemutatkozása mellett a tanárok megbukni vágyó diákról szóló bohózata is nevetést váltott ki a közönségből. Az énekek szépek, a táncok őszinték, és legtöbb elemükben vagányak voltak.

    Bár elhangzott az ünnepi beszédek közben is, hogy a szakmák hasznosak, azt tanulni pedig jó, a 140. évre szánt ünnepség megmutatta még egy oldalát annak, miért jó, sőt miért igazán jó Gáspáros diáknak lenni.   

    Forrás: https://hiros.hu/140-eves-a-kecskemeti-szc-gaspar-andras-technikum/

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Tetőfedő képzés

    Tetőfedő képzés

    A Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum 2024. július 1-től Tetőfedő (szakma azonosító száma: 4 0732 06 14) képzést indít.

    2024. ápr. 27.


    Igazgatóság

    Gáspár 140 lövészverseny

    Gáspár 140 lövészverseny

    Gáspár 140 lövészverseny

    2024. márc. 25.


    Igazgatóság

    headhunters-interviewing-female-job-candidate.jpg

    Pályaalkalmassági pótnap

    Az alábbiakban közzétesszük a pályaalkalmassági elbeszélgetés pót időpontját:

    2024. márc. 9.


    Igazgatóság


    Partnereink

    SZC logo

    Kecskeméti Szakképzési Centrum


    Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum

    6000 Kecskemét, Hunyadi János tér 2.

    Telefon: +3676480744

    E-mail: gaspar@kszc-gaspar.hu

    OM azonosító: 203041/012

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000857


    2024Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum