Motorkerékpár szerelő

OKJ szám: 34 525 07

Képzés időtartama: 3 év (Ezt követően további két év alatt érettségi szerezhető)

Szakmacsoport: Közlekedés

Ágazati besorolás: Közlekedésgépész

Megszerezhető képesítés típusa: Szakképesítés

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: Nem szükséges

Pályaalkalmassági vizsgálat: Nem szükséges

Képzés munkarendje: Nappali

Képzési forma: Szakközépiskola

Iskolai előképzettség:  Alapfokú iskolai végzettség

Bemeneti kompetenciák:  A képzés megkezdhető a közlekedés szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában

Szakmai előképzettség:  Nem szükséges

Engedélyezett beiskolázható létszám: 8 fő

A szakképesítés bemutatása

A motorkerékpár-szerelő a javítási folyamat során önállóan illetve a munkatársaival közösen összetett feladatokat lát el.

A motorkerékpárokkal kapcsolatos, szerelési, javítási, beállítási, diagnosztikai feladatokat magas szinten végzi. Képes a hibák kihatásainak felismerésére, elemzésére.

A munkatevékenysége során együttműködik a javítás egyéb területein dolgozó munkatársaival, így biztosítja a komplex javítási tevékenység összehangolt működését, melynek révén hozzájárul a motorkerékpár hibamentes és harmonikus működéséhez, erőforrásának biztos üzemeléséhez.

Szerelési és javítási munkáján kívül ellátja a munkafelvételi, ügyfélkezelési feladatokat, szükség esetén árajánlat készítésénél is közreműködik.

Feladata a tevékenységi körének megfelelő diagnosztikai műszerek és készülékek, valamint adott esetben a szükséges garázsberendezések üzemeltetése, felügyelete és ellenőrzése is. Ezért ismernie kell e berendezések működési elvét, üzemeltetési feltételeit. Ha érdekel a közlekedés e csodálatos járműveket javító területe, ajánljuk ezt a szakmát.